Protuprovala i protuprepad

Protuprovalni sustavi su temeljna mjera zaštite ljudi i imovine.

Pravovremeno otkrivanje, signaliziranje i dojavljivanje o nastupu provalnih i prepadnih aktivnosti. Ugradnjom opreme otkriva se štetan događaj na vašem objektu i aktivira se alarm. Ugradnjom protuprovalnog sustava dobivate efikasno rješenje za zaštitu vašeg doma, vikendice ili poslovnog prostora.

Protuprovalni sustavi su najčešće korišteni sustavi zaštite s primjenom od najmanjih stambenih objekata do velikih industrijskih postrojenja.

Njihova je zadaća osim preventivne, usporavanje i detekcija neovlaštenog kretanja u štićenom prostoru. Zajednička im je karakteristika jednostavno rukovanje, komunikacija na hrvatskom jeziku te dizajn koji će se uklopiti u svaki prostor.

Prvi korak je uvid u objekt s ciljem dobivanja informacija o broju, vrsti i lokaciji potrebnih elemenata sustava tehničke zaštite. Individualnim pristupom svakom klijentu, želimo razumjeti vaše brige i poslovne procese, način na koji koristite svoje privatne i poslovne prostore te analizirati sve moguće rizike

Protuprovalni sustav može biti izveden žičano ili bežično, te se montiraju elementi sustava tehničke zaštite: magnetni kontakt, detektor kretanja, (detektor loma stakla, detektor šuma), alarmna sirena, alarmna centrala, upravljačka tipkovnica.

Spajanje elemenata sustava tehničke zaštite (detektora) s alarmnom centralom na koju je spojena alarmna sirena koja će se oglasiti u slučaju aktivacije nekog od spojenog detektora. Programiranjem, podešavanjem i ispitivanjem sustava, protuprovalni sustav spreman je za puštanje u rad.

Korisniku se dodjeljuju šifre sustava te potvrda da je sustav napravljen sukladno Pravilniku o uvjetima i načinu provedbe tehničke zaštite.

Vlasnik ili korisnik štićenog objekta dužan je ugrađeni sustav protuprovale, kao i njegove dijelove, održavati u ispravnom stanju te najmanje jednom godišnje servisirati.

Alarmni sustavi pružaju zaštitu od krađe, provale, vandalizma, a može biti učinkovit način da se smanji rizik od nepotrebnih prekida u Vašem poslovanju. Nudimo rješenja opremljena detektorima, senzorima i user-friendly pločama, dizajniran i instaliran u skladu s Vašim potrebama.